Nærværende Dans

 

Fri nærende bevægelse i Nordsjælland

Nærværende dans starter op i efteråret d. 25. septemer 2024

Foto: John Lauritzen

Nærværende Dans handler om lade kroppen blive ført af musikken, lytte indad, forankre sig nedad og slippe tankerne i hovedet.

Dans er livsbekræftende, sjovt, afstressende og så er det samtidig god motion. Kom endelig, hvis det kalder, og mød nye mennesker i en atmosfære fri af fordomme og præstationspres.

Dansen guides lidt undervejs med inspiration fra de 5 rytmer og kontakt improvisation.

Dansen frisætter endorfiner og styrker dermed vores lykkefølelse. Derfor skal vi primært bare danse og på en netop sådan måde, som vi kan mærke, at det er rart for os at danse. Der er ingen rigtig måde at danse på, så det handler bare om at mærke efter, hvad der er rart for dig at gøre og så gøre det.

I dansens kølvand følger nærvær. Du bliver nærværende tilstede i din egen krop, nærværende i dine møder med andre, nærværende i nuet og dermed mere ærligt tilstede med det, som rører sig i dig. Vores kultur har på mange måder glemt, hvordan vi kan øge bevidstheden om os selv gennem fysikken. Dansen fremmer smidighed – både i krop og sind.

Sessionerne har en kort introduktionsrunde, hvor vi sammen lander i rummet med bl.a. en kort meditation- efterfulgt af lidt groundende opvarmningsdanse og afsluttes efter den frie dans med afslapning/mindfulness, så du får en god stund til at fordøje oplevelsen.

Lidt om initiativtager til begivenheden:
Jeg hedder Ulla Lau Hyldgård og er uddannet musikterapeut fra Alborg Universitet. Jeg har i mange år stået for dansecaféer rundt om i forskellige institutioner og selv danset fri dans, de 5 rytmer og deltaget i adskillige frit improviserede danse-arrangementer.

I 2016 udgav jeg en bog med nærværsøvelser til børn, som knytter sig an til en CD med komponerede numre. Interessen for at kombinere musik, bevægelse og mindfulness skinner tydeligt igennem i denne begivenhed.

Pris: kr. 100 pr. gang

Sted: Stenladen på Steinerskolen i Kvistgård, Kvistgård Stationsvej 2 A-B

Datoer  efteråret 2024: 25 september, 9. og 23. oktober, 6. og 20. november samt 4. og 18. december. 

Alle dage kl. 19-20.20

Medbring tøj til at bevæge dig i, vand og evt. en måtte at ligge på samt et lille tæppe.

 

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)