Om Ulla Lau Hyldgård

   Jeg tilbyder foredrag, kurser & workshops, som alle kredser om den positive effekt som musikalsk nærvær har på mennesker.

Børn og musik har været en stor del af mit liv siden 1997, hvor jeg fik mit første job på Sydfalster Musikskole.

 

Siden har mange hundrede børn og vokse åbnet deres øjne og øre, når jeg har mødt dem med musikalsk nærvær i institutioner og på biblioteker, plejehjem og arbejdspladser.

Ud over at holde foredrag og lave kurser & workshops, underviser jeg også medarbejdere i brug af musik i ældreplejen, med et særligt fokus på demensramte, og på institutioner for mennesker med forskellige udviklingsmæssige udfordringer.

 

I 1996 blev jeg Cand. mag. i musikterapi. Uddannelsen har trænet mig i at bruge musik på mange nye og udtryksstærke måde. Jeg har fået et meget dybdegående teoretisk indblik i musikkens evne til at forstærke og forløse følelser, berolig og stimulere til bevægelse og vække glæde. Endvidere er jeg uddannet til at varetage musikalsk samvær med mennesker med mange forskellige kommunikative, kognitive og psykiske udfordringer.

Jeg er tillige uddannet inden for Lottes Kærsås musikpædagogiske metode, der i høj grad handler om at lave musik på barnets præmisser og på netop en sådan måde, at barnet udvikler sig motorisk, musisk og socialt på en legende og livgivende måde. Jeg sætter rammerne om legene, men børnene får lov til at præge dem rigtig meget g er således med til at bestemme indholdet indenfor rammerne. Naturligvis mere og mere jo ældre de bliver.

Jeg har taget grunduddannelsen inden for Drömmen om det Goda, som er en svensk organisation, der arbejder for at få mere tid til refleksion, stilhed og kontemplativ bevægelse i førskole og skoleregí. De underviser i mange fine metoder til at fremme barnets kontakt til sig selv og skabe ro i sindet. Se mere på www.dreamogthegood.org.

Jeg har i mange år arbejdet som selvstænding musikterapeut og pædagog i min virksomhed, Mindful music.

 

Min faglige baggrund

  • 2015 Grunduddannelse indenfor Drömmen om Det Goda – en svensk organisation, der ønsker at fremme tid til stilhed, refleksion og kontemplativ bevægelse i førskole og skole.
  • 2012-2014 Diplomuddannelse i ledelse, University College Sjælland
  • 2006 Cand. Mag i musikterapi fra Aalborg Universitet
  • 2001 Bachelor i Musik og Psykologi fra Københavns Universitet
  • 1998 Leg, musik og bevægelse (Årskursus v. Lotte Kærså)

Få et skræddersyet kursus

 

Jeg skræddersyer kurser, der varer få timer eller flere dage, afhængigt af jeres ønsker. Mine kurser er altid bygget op, så de passer til jeres behov og jeres situation.

Jeg har en stor interesse for børns læring og for metoder til at hjælpe børn med at finde ro og hvile i sig selv.

Udover at tilbyde foredrag, kurser & workshops laver jeg også rytmik og musik for børn og musikterapi for mennesker med særlige behov.

Klart anbefalelsesværdigt for pædagoger der gerne vil arbejde med afslapning, nærvær, sprogstimulering, koncentration og musisk udvikling.

Majbritt Emborg Kristensen

Teamleder, Åhaven, Brande Børnehaverne

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)