Mindful Movement

 Fri, nærværende dans i Nordsjælland

Foto: John Lauritzen

Mindful Movement handler om at danse. Lade kroppen blive ført af musikken, lytte indad og nedad i kroppen samt slippe tankerne i hovedet.

Dans er livsbekræftende, sjovt, afstressende og så er det samtidig god motion. Kom endelig, hvis det kalder, og mød nye mennesker i en atmosfære fri af fordomme og præstationspres.

Dansen guides lidt undervejs med inspiration fra de 5 rytmer og kontakt improvisation.

Dansen frisætter endorfiner og styrker dermed vores lykkefølelse. Derfor skal vi primært bare danse og på en netop sådan måde, som vi kan mærke, at det er rart for os at danse. Der er ingen rigtig måde at danse på, så det handler bare om at mærke efter, hvad der er rart for dig at gøre og så gøre det.

I dansens kølvand følger nærvær. Du bliver nærværende tilstede i din egen krop, nærværende i dine møder med andre, nærværende i nuet og dermed mere ærligt tilstede med det, som rører sig i dig. Vores kultur har på mange måder glemt, hvordan vi kan øge bevidstheden om os selv gennem fysikken. Dansen fremmer smidighed – både i krop og sind.

Sessionerne har en kort introduktionsrunde efter lidt opvarmningsdanse og afsluttes med afslapning/mindfulness, så du får en lille stund til at fordøje oplevelsen.

Lidt om initiativtager til begivenheden:
Jeg hedder Ulla Lau Hyldgård og er uddannet musikterapeut fra Alborg Universitet. Jeg har i mange år stået for dansecaféer rundt om i forskellige institutioner og selv danset fri dans, de 5 rytmer og deltaget i adskillige frit improviserede danse-arrangementer.

I 2016 udgav jeg en bog med nærværsøvelser til børn, som knytter sig an til en CD med komponerede numre. Interessen for at kombinere musik, bevægelse og mindfulness skinner tydeligt igennem i denne begivenhed.

00Pris: kr. 100 pr. gang

Sted: Stenladen på Steinerskolen i Kvistgård, Kvistgård Stationsvej 2 A-B

Datoer  forårshalvår 2022: 19. januar, 2. februar,  2. marts, 16. marts, 30. marts samt 13. april.

Alle dage kl. 19-20.20 – dog onsdag d. 30/3 kl. 18.10-19.10

Vi danser evt. udendørs, hvis vejret er godt. Medbring tøj til at bevæge dig i, vand og evt. en måtte at ligge på samt et lille tæppe.

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)