Mindful Movement

Nyt danseinitiativ i Nordsjælland

 

På grund af Corona holder Mindful Movement pause – foreløbigt frem til foråret 2021

Mindful Movement arrangementerne handler om at danse. Lade kroppen blive ført af musikken, lytte indad og nedad i kroppen og slippe tankerne i hovedet.

Dans er livsbekræftende, sjovt, afstressende og så er det samtidig god motion. Kom og mød nye mennesker i en atmosfære fri af fordomme og præstationspres.

Dansen guides lidt undervejs med inspiration fra de 5 rytmer, kontakt improvisation og kraftfuld ligeværdig udveksling, som er en kontaktform, hvor din styrke og kraft bringes ind i mødet med det andet menneske på en konstruktiv måde.

Det at kende vores kraft og styrke samt integrere den mere i vores hverdag og i mødet med andre mennesker hjælper os til en sund, naturlig grænsesætning og mindre tvivl og usikkerhed.

Dansen frisætter endorfiner og styrker dermed vores lykkefølelse. Derfor skal vi primært bare danse og på en netop sådan måde, som vi kan mærke, at det er rart for os at danse. Der er ingen rigtig måde at danse på, så det handler bare om at mærke efter, hvad der er rart for dig at gøre og så gøre det.

I dansens kølvand følger nærvær. Du bliver nærværende tilstede i din egen krop, nærværende i dine møder med andre, nærværende i nuet og dermed mere ærligt tilstede med det, som rører sig i dig. Vores kultur har glemt, hvordan vi kan øge bevidstheden om os selv gennem fysikken. Dansen fremmer smidighed – både i krop og sind.

Sessionerne har en kort introduktionsrunde efter lidt opvarmningsdanse og afsluttes med afslapning/mindfulness, så du får en lille stund til at fordøje oplevelsen.

 

Lidt om initiativtager til begivenheden:
Jeg hedder Ulla Lau Hyldgård og er uddannet musikterapeut fra Alborg Universitet. Jeg har i mange år stået for dansecaféer rundt om i forskellige institutioner og selv danset fri dans, de 5 rytmer og deltaget i adskillige frit improviserede danse-arrangementer.

I 2016 udgav jeg en bog med nærværsøvelser til børn, som knytter sig an til en CD med komponerede numre. Interessen for at kombinere musik, bevægelse og mindfulness skinner tydeligt igennem i denne begivenhed.

Pris: kr. 100 pr. gang i døren

Sted: Kvistgård Stationsvej 2A, 3490 Kvistgård, STENLADEN på Steinerskolen

Datoer i 2019: 10. april og  24. april kl. 19-20.30

 

Kontakt mig

3 + 6 =

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)