Musik for døende

Musik for døende

Jeg er vant til at spille for døende i mine ansættelser på plejecentre. Når musikken spilles blidt og i overensstemmelse med åndedræt, stemning og personlige præferencer, kan den fungere som et meningsfuldt og smukt afsæt for den sidste afsked.

Musik kan være angstdæmpende, beroligende og trøstende i den sidste fase af livet. Imidlertid er en indledende samtale, hvor I kan vurdere, om jeg er en person, I har lyst til at inddrage i så sårbar en livsfase en nødvendighed.

For den pårørende kan musikken være en gave, idet  musikken har en evne til at give plads til følelser, der ellers er svære at rumme, og formidle det, som kan være svært at sætte ord på.

Jeg kan spille stille musik, som ikke kræver deltagelse fra de pårørende, men blot er som en støtte i baggrunden, mens der tages afsked, eller jeg kan spille til sange, der ønskes sunget eller i det hele taget indtage den rolle, I kunne tænke jer. Det kan være både i den palliative fase og som udsyngning, hvis I ønsker dette.

Musikken kan hjælpe både den døende og de pårørende til at give slip og finde ind i tillid til, at alt på sin egen skæve måde, fortsat er, som det skal være.

MUSIK KAN I DENNE FASE
lindre smerter

 

bibringe tillid
hjælpe til at give slip
give plads til følelser
dæmpe angst/berolige nervesystemet
Forskning dokumenterer, at pårørende og personalet på hospicer med musikterapi oplever forbedret kontakt med og livskvalitet hos den uhelbredeligt syge/døende, og at musikterapien kan imødekomme patienters behov på mange områder: fysisk, psykisk, eksistentielt, åndeligt og socialt.

Læs mere om forskning med musik for døende

Kontakt mig her

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål, vil høre mere eller vil booke mig.

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)