Vi var i efteråret 2015 til kursus i Musik og Mindfullness hos Ulla Lau Hyldgård. Vi er en kreativ musisk børnehave, og vi oplevede at vi trængte til inspiration og nye tanker indenfor vores tema.

Vi havde bedt om en veksling mellem teori og praksis, og meget gerne nye konkrete redskaber til os. Og det oplevede vi at vi fik. Der var en fin og tilpasset teoretisk baggrund for Mindfullness, og gode pædagogiske gennemgange af grundstenene i det vi senere skulle arbejde rent praktisk med.
Vi fik rigtig mange nye sange og lege, gode pædagogiske redskaber, og ideer både til materialer og hvad vi skulle bruge dem til.
Vi har senere selv skaffet og implementeret nogle af materialerne, og har planer om at tage flere ting fra kurset med i vores pædagogik.

Helt konkret har vi startet et mindfullness forløb for nogle børn, med stor succes. Både børn og forældre er meget begejstrede, og vi kan mærke på børnene at de er lidt afslappede og får en større ro de dage, hvor de har haft et mindfullness forløb. Et af børnene profiterer så meget af det, at de også har valgt at gøre det i hendes  hjem.
Så alt i alt et givtigt og brugbart kursus med mange gode konkrete redskaber  – og en helt igennem dejlig dag 🙂

Klart anbefalelsesværdigt for pædagoger der gerne vil arbejde med afslapning, nærvær, sprogstimulering, koncentration og musisk udvikling.

Majbritt Emborg Kristensen

Teamleder, Åhaven, Brande Børnehaverne

Få nyheder og inspiration!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan du bruger musik, leg og nærvær med børn 

Tak! Vi ses i din inbox :-)